Artifort

artifort 3d modellen

Artifort 3D Modellen

Mijn carrière als multimedia designer begon bij Artifort. Hier ontwikkelde we het ontwerp van de webpagina en maakte we tal van uitingen voor de pers. In 2005 werd nog veel met CD’s gewerkt en hebben we meerdere “pers-cd’s” gemaakt voor het bedrijf. Dit waren meestal presentaties gemaakt in “flash” die automatisch van CD werden afgespeeld.

Ook heb ik samen met een collega de hele catalogus van 2006 omgezet in 3D modellen. Vandaag de dag is het normaal voor design meubelfabrikanten om hun modellen in 3D te hebben, maar destijds stond dit nog redelijk in de kinderschoenen.

Alle modellen hebben we opgemeten en getekend in 3DS Max. Soms met de hulp van ge-exporteerde Solid Works modellen. Wat voor de nodige problemen veroorzaakte, gezien de compatibiliteit tussen de 2 programma’s.

In totaal zijn we een dikke 6 maanden bezig geweest met tekenen en renderen en uiteindelijk hebben de 52 modellen helemaal af gekregen. Deze zijn toen verspreid onder de dealers zodat ze met de modellen hun eigen inrichtingsvoorstellen konden gaan maken.

Artifort
Artifort
Artifort
Artifort

Hier zie je een rendering van een “Orange Slice”, een fauteuil ontworpen door Pierre Paulin. De kunst was om de stof “echt” te doen lijken dus voor sommige modellen hebben we ook tal van foto’s moeten maken en daar een texture patroon voor moeten ontwikkelen. Deze kan je dan over de shell’s leggen en omdat deze zich herhaald eindeloos (naadloos) kun je gemakkelijk grote oppervlakte vullen met een relatief kleine bestandsgrootte in MB’s.